flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчим суддею Шевченківського райсуду м. Запоріжжя відмовлено у задоволенні клопотань слідчих Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про арешт майна, що належить ДП «Українська авіаційна транспортна компанія».

14 вересня 2017, 15:54

Ухвалами слідчого судді Шевченківського райсуду м. Запоріжжя від 12.09.2017 року відмовлено у задоволенні клопотань  слідчих Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області про арешт  майна, що належить державному підприємству «Українська авіаційна транспортна компанія». по кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.08.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України, а також по кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 31.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України.     

Підставами для відмови стали недоліки клопотань слідчих, а саме: клопотання слідчих не містять чітких підстав, у зв’язку з якими потрібно здійснити арешт  двигунів, допоміжних силових установок та всього іншого майна, що належить ДП «УАТК».  Також слідчим не викладено обставин, чи є обґрунтовані підстави вважати, що майно, на яке слідчий просить накласти арешт, відповідає критеріям, зазначеним у ст. 170 КПК України і яким саме.

До того ж слідчий не вказав та не надав підтвердження, чи пред’явлено будь-якій особі підозру в межах зазначених кримінальних провадженнях.