flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення стосовно резонансної справи

23 лютого 2021, 10:34


20 лютого 2021 року слідчим суддею Шевченківського районного суду м.Запоріжжя розглянуто клопотання слідчого СВ відділу поліції N3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно гр.В, 2003 року народження, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України.
Подія кримінального правопорушення мала місце 18 лютого 2021 року між 23.00 год. та 23.30год., гр. В., керуючись умислом на вбивство, на ґрунті раптової неприязні до потерпілого перебуваючи в квартирі зі зброї здійснив один постріл і область грудної клітини потерпілого , спричинивши останньому тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких настала смерть потерпілого на місці пригоди.
Обставини вище зазначеногозлочину набули широкого розголосу в ЗМІ.
В судовому засіданні прокурор наполягав на застосуванні до підозрюваного найстарішого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний В. та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на відсутність сукупності передумов для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За наслідками судового засідання слідчим суддею задоволено клопотання слідчого та застосовано до гр. В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, а саме до 19 квітня 2021року включно.